Monday, April 3, 2017

Jahanamnya Peter Chan Seperti Regim Komunis (Part 2)


Jahanamnya si Peter Chan ni, bukan setakat dengan pemilik kediaman malah kecelakaan dia turut menghantui kakitangan The Haven.

Peter Chan telah memaksa staff-staff The Haven membuat petisyen palsu dengan tanda tangan yang ntah siapa-siapa untuk menentang projek berdekatan kondominium mewah itu.

Agaknya, tidak tahan menjadi anjing kepada Peter Chan maka ada diantara staff yang mula mempertikai tindakan si durjana ini.

Bengang dengan perkara itu, maka Peter Chan telah memaksa 200 staff The Haven untuk meletak jawatan dengan mengugut menggunakan gengster hanya kerana tidak setuju dengan tindakan ala komunis dia.

Ada satu kes, dimana seorang wanita yang merupakan ex-staff The Haven telah diserang dan cuba dibunuh oleh sekumpulan gangster upahan. Namun disebabkan gangster itu gred Cap Ayam punya maka diorang gagal membunuh wanita itu.

Tak tahulah siapa yang upah namun difahamkan wanita itu adalah salah seorang staff yang dipaksa letak jawatan kerana bersuara dan menentang Peter Chan.

Dek kerana perangai Peter Chan ni yang pantang ditentang, maka bergaduh sakan lah mereka. Dan disebabkan itulah ex staff The Haven itu dipaksa letak jawatan.

Tapi apa yang kelakarnya, si Peter Chan ni pun kalau nak cari penjilat eloklah cari yang berkualiti. Ini boleh pula dia upah sejenis gangster Cap Ayam Berak Kapur punya. Nak bunuh seorang perempuan pun tak menjadi. Ayoooo

Nak dijadikan cerita, wanita itu memang dikelar teruk namun hanya cedera dan tidak mati. Gengster-gengster ni guna pisau beli dekat kedai RM2 agaknya. Nak kelar orang pun tak mati. Acaner tu?

Selepas wanita itu dikelar dan dikejarkan ke hospital, si makhluk lahanat ni hantarlah PA dia, bernama Gabriel untuk skodeng keadaan wanita itu.

Tapi disebabkan wanita itu ketika masih bekerja menggunakan nama Kristian dan semasa di hospital didaftarkan menggunakan nama cina maka si Gabriel nie gagal mengesan kondisi dia pada mulanya.

Namun, mungkin disebabkan perangai Gabriel ni sama setan macam Peter Chan maka akhirnya dia berjaya mengesan wanita berkenaan ketika masih dirawat di wad kecemasan.

Dengan perangai pailang, si Gabriel ni boleh terjah wad kecemasan untuk melihat keadaan wanita itu dan kemudianya melaporkan keadaannya dekat si Peter Chan.

Kononnya datang melawat wanita berkenaan di hospital sebab prihatin, tapi tak kanlah setiap hari dok skodeng perempuan tu ok ke tak. Dan apa yang lebih kelakarnya, wanita berkenaan mengenali si Gabriel tu namun apabila dia cuba menegur makhluk berkenaan, dia lari dan menyembunyikan diri. Ape kes lari weiiii??

Susulan kes wanita berkenaan diserang, si Peter Chan sudah mula kecut teloqqq. Tiba-tiba sahaja dia buat kenyataan menafikan penglibatan dia dalam kes serangan wanita itu di akhbar Ipoh Echo.

Dan Ipoh Echo ni pulak dah serupa penjilat Peter Chan atau The Haven. Semua story-story dalam akhbar tu memang mendewakan mamat cina rasis ni.

Masalahnya, tidak ada siapa mahupun wanita berkenaan yang tuduh Peter Chan terlibat dalam serangan itu. Ni namanya bodoh komunis.

Tindakan membuat kenyataan itu secara tersiratnya menunjukkan Peter Chan telah ‘Mengaku Tanpa Dituduh’.

Apa yang menjadi kehairanannya adalah, macam mana tidak ada pihak berkuasa atau lebih tepat Polis yang mengambil tindakan akan perangai jahanam Peter Chan ni.

Mangsa-mangsa yang telah diugut oleh Peter Chan, ada diantara mereka pernah membuat laporan polis namun sepertinya tidak ada apa yang berlaku.

Apa polis sudah kenyang makan rasuah duit si Peter Chan ni ke? Jadinya, macam mana kita nak hapuskan si lahanat ni kalau polis pon dah bersekongkol sama jahanam dengan Peter Chan ni.

Pihak SPRM mungkin boleh mulakan siasatan dekat polis-polis ni. Dah buncit sangat dah polis-polis penjilat Peter Chan ini. Peter Chan ni dah buat undang-undang Malaysia macam air longkang je. Memang lebih baik kita halau dia dari Negara ini.

Apa nak jadi dengan undang-undang di Negara kita ni. Begitu mudah dipermainkan bukan dari rakyat sendiri tetapi regim dari Negara luar.

Sepanjang beberapa tahun si Peter Chan ni membuat kegiatan haram dan jenayah tidak ada satu agensi atau penguatkuasa pun yang sedar ke? SPRM atau Polis korang buat apa ni? Makan gaji buta ke?

Macam mana Negara nak maju, aman dan damai kalau penguatkuasa sendiri tak boleh menjamin keselamatan Negara. Begitu mudah rakyat Negara asing datang ke Malaysia dan membuat kegiatan haram.

Dan lebih teruk kegiatan haram yang dilakukan bukan jenayah biasa-biasa tetapi sekiranya si Peter Chan ni terus berleluasa mungkin ada nyawa-nyawa yang melayang.

No comments:

Post a Comment